SMU 100 år, NI KOMMER VÄL!!

Åh vad jag hoppas att det kommer många på SMU:s hundraårsjubileum, skulle vara så roligt att träffa kompisar från förr =)

 


 


 

Du är inbjuden till fest

 

SMU Mariestad fyller 100 år och det ska firas i dagarna två, 18 och 19 september

 

Lördag 18 sep

13-00-16.00 Öppet hus på Bäcken

Dagen startar med en andakt och brassmusik. Det kommer att finnas möjlighet att fika gott, samtala med vänner från förr, beskåda en utställning med minnesbilder från alla 100 åren, volleybollturnering och minigolfspelande.

17.00-20.00 Festkväll

En kväll med god mat, gemenskap, minnesglimtar från förr, Vilken lokal det blir beror på hur många som anmäler sig. Kostnad 100 kronor/vuxen, 50 kr/barn Anmälan skickas till : [email protected]. Om man har någon allergi eller specialkost får man skriva med det i mailet.

20:30 Lägerbål på Bäcken

Kvällen avslutas med ett gediget lägerbål på Bäcken. Anders Burman håller i detta,

 

Söndag 19 sep

10.00 Gudstjänst i Missionskyrkan.

Anders Elfström, Sören Ottosson och körsång med ungdomsmusik genom tiderna. Söndagsklubb för alla barn. Festligt kyrkkaffe efteråt.

 

 

Har du några bilder som du vill dela med dig från din tid i SMU Mariestad får du gärna maila dem till [email protected] och skriv i mailet vilket årtionde bilderna kommer ifrån.'





Majken spår vädret i tv på universeum

dsc00970 (MMS)

Majken spår vädret i tv på universeum


Nu är vi på liseberg.

dsc00969 (MMS)

Nu är vi på liseberg.


kladdkaka med fudgetäcke

Här mina kära arbetskollegor kommer receptet...

KLADDKAKA MED FUDGETÄCKE!
recept för en liten långpanna, 20x35 cm, dubbla för stor plåt


200 gram smält smör
3 dl socker
2 ägg
1 dl kakao
2 dl mjöl
4 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver

Rör ihop: Ägg, Socker och Smör
Tillsätt sedan de torra ingridienserna
Grädda 15-20 minuter i 175 grader

Fudgen/Glasyren
2 dl vispgrädde
2 dl socker
2 msk ljus sirap
100 gram mörk blockchoklad
Blanda o koka i ungefär 10-12 min, ska vara 118-120 grader
(rör hela tiden)
Ta sedan av plattan och rör ner
100 gram smör
i klickar.

Smeta sen ut fudgen på kakan o låt stelna.


litet mattips

Har du kanske lite idétorka vad det gäller middagsmat?
Det hade iallafall jag häromdagen o hittade detta recept (dock lite saker jag lagt till själv)
Mumsig rätt o väldigt simpel att göra.

PASTAGRATÄNG MED GRILLAD KYCKLING

1 liter Pasta (gärna typ skruvar eller Penne)
1 grillad kyckling
1 purjolök (kan nog funka med lite vanlig lök oxå)
1 paprika (eller andra grönsaker ni har hemma att slänga i)

SÅS
2 dl grädde
2 dl creme raiche
en burk tacosås
(jag hade mild men tror jag tar medium nästa gång för mer sting)
Svartpeppar
Salt
(Grillkrydda skulle jag nog lägga till nästa gång tror jag)
Riven ost


Koka pastan, stek på purjon o paprikan litegrann.
Blanda ihop alla indgridienser utom såsen o släng i en ugnsform
Blanda ihop såsen (osten ska på sist) häll över såsen i ugnsformen
och strö till sist över riven ost.

In i ugnen 225 grader i typ 20 minuter eller vad det kan ta för osten att smälta o få färg =)

Semester igen

Japp nu har Niklas en vecka semester igen, skönt det! Till helgen så drar vi till göteborg där vi ska bo på hotell i två nätter hela familjen, ska bli mysigt (*läs, SHIT HUR SKA DET GÅ MED VÅRA VILDINGAR PÅ ANNAN ORT I TRE DAGAR!!!)




Förra helgen hade vi ju dop för rasmus här hemma och det blev ju kanonfint väder trots regnrusk dagen innan, var lättsamt o trevligt för jag hoppas ju att alla hade lika trevligt som jag! Lite jobbigt bara med alla getingar som kom fram med solen!
Vi åt en pasta/kycklingsallad och en bulgur/salamisallad med bröd o dressing till, till efterätt blev det pinn och strutglass ifrån klings.


Här är familjen o faddrarna samlade =), tack alla som kom o gjorde dagen så perfekt! o tack tack för alla finfina presenter som rasmus fick!





Nu i helgen som var så var vi på dop för lille Elvin, dopet var i leksbergs kyrka och sen mat o fika i leksbergs församlingshem. Trevlig tillställning och kakan till kaffet var UNDERBART god!!!





























Lite rapport om barna:

Rasmus äter ju nu som han ska igen, dock har han lite skriktid då o då under dygnet, vaknar ett par gånger per natt och äter i snitt två gånger per natt. Han gillar att äta gröt men puré av annan mat går inte hem så mycket men han smaskar gärna i sig rån och pappas äpple som han fick smaka på igår ;)

Majken och Elvira är just nu djupt inne i kiss o bajstemat, allt som har med pruttar o bajs att göra är hysteriskt kul ;)

Dagens inköp, rasmus nalle backar på netto :)

dsc00943 (MMS)

Dagens inköp, rasmus nalle backar på netto :)


Nu är rasmus mycket bättre. Tog flaskan ig...

dsc00940 (MMS)

Nu är rasmus mycket bättre. Tog flaskan igår igen så kanske inhalatorn han fått har hjälpt. Mamma och pappa är iallafall lyckliga över att få byta kissblöjor igen!!


Är hos ted, snart ska hans pappa hjälpa os...

dsc00935 (MMS)

Är hos ted, snart ska hans pappa hjälpa oss hämta bord och stolar till dopet.


Lillprinsen på sjukhuset



Ja så har rasmus blivit inlagd för första gången i sitt korta liv, Men låt mej ta det från början:

I förrgår ville rasmus inte ha nån ersättning, han åt sista målet vid 15tiden o sen ratade han flaskan provade på kvällen men han bara gallskrek o vände bort huvudet... Nåja så kan det ju vara nån gång så han somna för natten sen när han skrikit sig trött där på kvällen. Sen vakna han vid 12-1 och gallskrek o var hungrig såklart men även nu blev han bara argare när vi erbjöd honom flaskan, till sist somna han igen av utmattning. (han har ju tagit flaskan i tre månader så den är ju lixom ingen nyhet!) halv fem vakna han igen o var arg o såklart måste han ju vara hungrig men han åt inget.

Då ringde jag sjukvårdsupplysning för att höra vad vi skulle göra åt det men dom tyckte vi skulle åka in så jag o Rasmus for iväg till akuten på KSS där på morgonen. Han åt inte där heller men var iallafall glad emellanåt o skrek inte hela tiden. Dom lyssnade, kollade o tog prover sen blev vi inlagda för observation över dagen.

Vi tänkte prova med lite gröt men dom hade ingen för småttingar så det blev välling i en skål istället och tänk då åt den lille skitungen! Med sked gick det bra o smaska i sig men man får ju inte i sig så mycker ersättning på en liten sked så det blir ju inte samma mängder!
Nåja, läkaren tyckte att det inte var så mycket mer dom kunde göra, nu åt han ju iallafall så vi fick åka hem.

Nu har det gått ett dygn o han tar fortfarande inte flaskan o vill inte ha ersättning på sked heller, bara gröt men man kan inte ge en 5månaders bara gröt så imorgon ska vi ringa BVC o se hur vi ska gå vidare... Jättesmidigt att gå upp på natten o mata i honom gröt??!  Sen skriker han ju mycket så jag anar att han har ont nånstans, i munnen eller halsen förmodligen men han tuggar ju ändå på saker så konstigt att han inte tar flaskan eller nappen.. =( Lillkillen mår inte bra helt enkelt!
Nu sover han o snart kommer våra sessor hem från mormor o morfar där dom sovit inatt (tur det sånt kaos som det varit här!) Ikväll ska jag jobba på bäcken och lämnar alla barn med Niklas, stackarn...! han får väl fixa barnvakt åt dom stora om Rasmus krånglar för mycket.

Hej svejs i lingonskogen!!

Gungar med kusin tilda...

dsc00923 (MMS)

Gungar med kusin tilda...


Rasmus fått tänder

Jaa minsann, den 29 juli kände jag att Rasmus visst fått två små tänder därnere, undrar när han fick dom haaha.. han var ju gnällig veckan innan så det förklarar ju det hela. Har ju varit så med vartenda barn här, shit va sura dom är o piper o skriker och så efter nån dag sååå: Aaaahaaaa du fick tänder lilla bubben/bumman. haha =) Nu sitter vi här i soffan o klockan är redan halv 8, Rasmus sover än så det är bara jag o tjejerna som sitter här o glor på diverse tvprogram.

Igår var Fia med sina barn Alva och Tilde här o lekte, skönt med lite avbrott för mina barn är verkligen inte lätta att tas med nuförtiden... Elvira är otroligt trotsig och Majken är inte långt efter!! Rasmus däremot är rätt så lugn men nu hör jag att han vaknar däruppe så bäst att hämta ner honom.

Han var go o gla som vanligt när man hämtar honom, ligger o flinar så gott i sängen. Nu sitter han i soffan med Majken och läser (tuggar) på sin tygmollybok. Men han borde bli hungrig snart för han åt sist vid tolv inatt så om en kvart eller nåt så lär han nog börja skrika.

Snart är det dax för dop här hemma och det är väl bäst att börja förbereda lite snart :) men vi gör det rätt lätt, ingen tårta till efterätt utan en glasstrut till kaffet, smidigt för man inte behöver förberda nåt!

Mellan söndag o måndag sov Tilda här och på måndagen var jag 4barnsmorsa, men det gick smidigt o vi drog iväg till Balthazar i skövde, en exprimentolekverkstad. Barnen hade kul och efter ett par timmar åkte vi o lämna Tilda hemma hos sig.

Nä ha en bra dag!

(klicka på korten så blir dom större)

 
 
 


RSS 2.0