snöar lite vackert

Varför ska man dra så många vita lögner på BVC, Varför känns det som om BVCsköterskorna är domare som man absolut måste visa sig ofelbar inför.

- Nej mina barn får bara godis får bara liiite godis på lördagar och ABSOLUT aldrig som muta på en vardag
- Nej rasmus har inte fått smaka på någon pepparkaka, bulle eller annan sötsak än

- Ja tack vi behöver mera AD/droppar (har inte en helt full flaska i kylen hemma)

Det där med addroppar är helt omöjligt för oss att komma ihåg o ge! Sist fråga sköterskan om jag behövde mera droppar och jag tänkte att hmm det är nog dax om vi nu då skulle varit duktiga o gett så kanske det skulle varit slut nu...

Haha precis som om dom har med o göra om mina barn får en extra godis ibland och som om dom skulle hålla koll på att nu minsann har hon inte tagit ut ADdroppar på länge detta ska vi ta tag i med hårdhandskarna ;)





Nu har jag druckit förmiddagskaffe och ska ge mig på att städa övervåningen, igår åkte julgardiner o stakar fram men behöver komplettera med en ny röd fin stake till köket.

Imorgon ska vi till kinnekullegården och äta julbord får se hur det går med våra tre hulliganer!

Ja man undrar ju hur två städer som ligger...

dsc01079 (MMS)

Ja man undrar ju hur två städer som ligger så nära varandra kan ha så olika väder. Det är verkligen snö i skövde!


Igår fick jag leverans av snövitkuvertet t...

dsc01078 (MMS)

Igår fick jag leverans av snövitkuvertet till min julservis! Dax att plocka fram den nu. Mys!


Gårdagens kvällsaktivitet

Igår var jag iväg och fotade goda vänner.... =)


Torsdag

Oooooh idag väntar nåt spännande för mig! Berättar om det imorgon ;)!

I förrgår upptäckte jag att en tand spruckit ut hos Rasmus så det kan ju varit därför han varit så himla skrikig det sista, han har oxå börjat äta ordentligt igen annars den sista veckan så har han ju bara velat ha välling nästan.
Nu äter han mat två gånger om dagen o gröt morgon o kväll, detta resulterade ju oxå i att han två nätter i rad bara ätit välling 1 gång på natten!!!! GÖTT!! =) =)
Tanden som kom upp var inte en framtand som vi förväntade oss utan satt bredvid framtanden men alla barn får ju lite olika men vanligt är ju att man får framtänderna först.

Igår så var Niklas ledig men tjejerna var ändå hos Berit eftersom dom varit hemma i måndags. Känns ju alltid underligt att vara ensamma hemma (haha vi är ju inte ensamma utan har rasmus men det känns ju väldigt lugnt hemma då) Vi försökte komma fram till vad man egentligen gjorde innan man fick barn?? måste ju varit massa sån där slapptid?

På eftermiddagen åkte vi till Ted och Noa och fick cheesecake som deras pappa gjort. Full rulle var det som vanligt!

Idag ska vi på öppna förskolan och leka med barnen, får se om Niklas vill med eller om han ska sova vidare. I eftermiddag så är det minidraget för Elvira och jag ska iväg på annat.



Pepparkakskladdkaka

På klädpartyt i söndags så bjöd jag på lite kakbuffé och eftersom så många fråga om recept så skriver jag ned dom flesta här, hör av er om nåt saknas =)


Pepparkakskladdkaka:
Använd en 2 liters springform.
100 gram smör
2 stycken ägg
3 deciliter strösocker

1/2 matsked malen ingefära
1/2 matsked malen kryddnejlika
1 matsked malen kanel
1 tesked stött kardemumma
Jag hade ingen kardemumma hemma men det gick bra att köra utan, sen drog jag ner lite på kryddorna så det var knappt en halv matsked nästa gång jag gjorde den för den blir rätt så skarp i smaken.

1 1/2 deciliter mjöl
ströbröd till formen

Sätt ugnen på 200 grader, smält smöret (och tillsätt kryddorna där i) och låt det svalna. Under tiden smörjer och bröar du formen.
Vispa ägg och socker poröst, rör sedan ner smöret och mjölet. Häll upp i formen och grädda mitt i ugnen 12-15 minuter. Låt svalna, förvara den kallt. Servera med vispgrädde.

Jag gjorde ju även en med kakao i och då gjorde jag bara en vanlig kladdkaka o tillsatte pepparkakskryddorna typ en tesked av varje o lite mer av kanelen.





Chokladpannacotta serverade jag oxå i små snapsglas.

räcker ungefär till 4 pers om man har stora glas, kanske blir 7 snapsglas??
2 dl vispgrädde
2 2 msk socker
100 100 g mjölkchoklad
0.75 0.75 st gelatinblad

1. Blötlägg gelantinbladet i en skål med vatten i cirka 5 minuter. Koka undertiden upp grädde och socker. Ta bort kastrullen från värmen och låt stå 10 minuter under lock.

2. Ta upp gelantinbladet och krama ur vattnet. Lägg ner det i den varma grädden och rör om så att det smälter.

3. Hacka chokladen och lägg i bunke. Häll över den varma gräddblandningen och rör om väl.

4. Häll upp i 4 koppar eller glas och ställ dem kallt i kylen cirka 3 timmar tills de stelnat helt. Servera med färsk frukt, gärna hallon


pepparkakor

Idag ville barnen aktiveras så jag plocka fram en pepparkaksdeg som jag köpte i veckan.
Vi gjorde två plåtar och tjejerna var nöjda =)









Nu är det läggdax här hemma, Rasmus har vaknat o skriker o skriker, natten till idag var han oxå vaken mycket och skrek så jag hoppas at det inte blir en likadan natt till. Han äter ju forfarande två gånger per natt oxå, tycker jag gott han kan sluta med ;)
Men han kan ju mycket med, kryper som bara den, Ställer sig upp o går lite längs med bordet, Klappar händerna, Vinkar. Han utforskar världen nu helt enkelt kryper runt här hemma o pillar på allt =)

Maten går det sådär med men lyckas man pricka in när han är lagom utsövd o lagom hungrig så äter han upp ett helt mål mat (oftast burkmat) och mellis så slinker en banan ned. MEN huvudfödan är ändå fortfarande vällingen.
Var på BVC på 8månaderskontroll idag (är ju precis 8 månader idag)
Vikt: 9 kilo
Längd 72,5
Huvudmått: hmm minns inte riktigt?? =)
Nåja han kunde käka på pinnen och le och allt det där andra som man tydligen ska kunna när man funnits i 8 månader! =))

GOD NATT PÅ ER!
(och jaaaa ni är fortfarande dåliga på att skriva en liten hälsning, så GÖRT bara...)


Maraboufudge

Jahapp, är ju i full gång o bakar till helgens me and I party (barnkläder).
Idag gjorde jag lite maraboufudge, här är receptet om ni blir sugna på att prova!
Jag brukar vanligtvis hälla fudgen i en form (typ brödbakform) men idag hällde jag upp i knäckformar med hjälp av min nya chokladtratt som man smidigt portionerar ut med! blev inget kladd o klet!!

Det här behöver du :
3 dl vispgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljus sirap
50 gram smör
2 msk flytande honung
100 gram marabou mjölkchoklad

GÖR SÅHÄR :
Blanda grädde, socker och sirap i en kastrull. Koka upp och låt stå på medelvärme tills kolan kokat till 120 grader. Använd en stektermometer som du låter ligga i kastrullen. När termometern visar 120 grader, dra kastrullen från plattan och rör ner smör & honung. Ställ tillbaka på plattan och låt koka upp igen 2 minuter. Stäng av plattan och tag kastrullen åt sidan. Bryt ner chokladen och rör om tills den smält helt.
Häll sedan upp i valfri form, låt stå i kylskåp ett par timmar övertäckt och skär sedan i bitar.





Här är smeten nästintill klar, tror jag kokade den iallafall över 30 minuter
för att smeten skulle klara kulprovet (behöver införskaffa mej en termometer)




Dom är så mumsiga, bara smälter i munnen
(dock lite söta så dom små knäckformarna är precis lagom stora!)


Tobbe trollkarl och Mojje



Jahapp, igår var vi iväg på Mojje o Tobbe trollkarl, Elvira tyckte det var jättekul men Majken tröttna lite eftersom vi var där en halvtimme innan det börja så blev det lite för lång väntan för henne men hon var glad efteråt när hon fick träffa tobbe trollkarl och köpa en trollstav!!
Dom ser ju helt vettskrämda ut på kortet men det var dom faktiskt inte =).
Mojje är ju stora Idolen här hemma och Elvira stod såklart längst fram vid scenen, haha.. Vi vuxna fick sitta längst bak på stolarna.



Idag är övriga familjen iväg på öppna förskolan borta i pastoratsgården och jag ska försöka göra lunch så den är klar när dom kommer hem för sen bär det iväg till götene för att gå på bio, Alfons Åberg. Rasmus kommer farmor och hämtar så tjejerna ska gå själva med oss, ska bli mysigt dom har ju inte varit på bio förut.

Det blåser halv storm ute men det är iallafall soligt o fint, skulle vilja ut o sätta mina lökar för det är ju typ redan försent :P  Men vi har ju fullbokat schema idag med så vi får väl se när det hinns med....

Ha det gott allihopa!


Barnens koppar :) tycker dom är så fina så...

dsc01069 (MMS)

Barnens koppar :) tycker dom är så fina så jag har önskat två till mig och niklas i julklapp oxå.


RSS 2.0