slapp efter julen

Ja idag blir det nog inte många knop gjorda här hemma idag har ju haft fullt upp hela julhelgen, eller vi har inte flängt runt men barnen blir ju av nån anledning så speedade under jul ;)

Vi började julfirandet den 23 med Torbjörn o Kristin och pojkarna Elias o Elvin, vi åt tjälnknöl o hasselbackspotatis och sen så bytte barnen julklappar. Elvira o Majken blev lyckliga över sina läppglans som dom fick, ja dom fick även en målarväska o mönstersaxar.
Elias fick ett spel och Elvin hade jag gjort en bok med kortet från hans dop i, inte lätt att köpa nåt åt en bebis som har mycket gratis från storebror.

Den 24 så vaknade tjejerna tidigt som vanligt, dom såg alla klapparna under granen men först fick dom kolla lite på bolibompa och så åt vi frukost men sen fick dom öppna sina paket. Elvira fick walkietalkie en barbiefilm och nån mer grej. Majken fick plastfigurer från i drömmarnas trädgård (igglepiggle, mackapacka o allt va dom heter)
Sen fick hon ju även trosor av tomten nu när hon är stor tjej o börjar lära sig vara utan blöja =)
Rasmus fick inte så mycket men en fischerpricetelefon en vanlig klassisk som man drar efter sig fick han.

Vi stressade på och hann faktiskt in till kyrkan i stan till klockan 11 då det var samling för barnen där det berättades om jesu födelse, vi var några familjer där och samling var ganska kort o mysig.
Sen bar det av till farmor o farfar där vi åt julmat och resten av dagen spenderades. Gammelmormor Märta 93åringen orkade vara med ett par timmar iallafall det var kul!.
På kvällen kom det en skånsk tomte o gav lite klappar till oss, eller lite barnen fick väldigt mycket fina grejer.
Elviras favoriter var nog mikrofonen och elektrisk tanborste som hon fick.
Majken fick Emil o idadockor som hon har burit runt på, sen fick dom mycket mer (discokula, golvpussel, bob, skrivgrejer, kläder, sångpåse, klossar, hylla jaa det var mycket =) )
Niklas o Jag fick en ny inspelninsgbar dvd, våran gamla har gett sig o spelar inte upp nya skivor.

Mitt i natta begav vi oss hemåt med sovande ungar i bilen och sen sov vi gott den natten men Rasmus vakna såklart ändå tidigt på morgonen.

På juldagen åkte vi till mormor o morfar på torpet men först var vi hemma o gjorde iordning lite. Sen kom tomten även till dom på kvällen o barnen fick ännu mera finfina klappar bland annat ett dockhus, gitarrer, kläder, mus o musmatta, toystory 3 och det bästa som elvira fick var sjörövarkläder som hon önskat sig =).
Sen har dom lekt väldigt med två enhörningskäpphästar dom fick!

Bästa grejen vi fick var en eldkorg att ha ute! =) ska bli så fint så!
Sen så fick vi ju även pengar att köpa en hemnesbyrå för och det ska oxå bli skönt att få hem den! Vi sov kvar på torpet till annnandagen o då var det kalkonmiddag med släkten. Det tjötades o spelades TP TEAM, oxå mysigt men nu är det allt gott att vara hemma o ta det lugnt lite.
Niklas jobbar sina två sista dagar nu sen är han hemma till september och 4 jan gör jag mitt fösta pass på jobbet igen!

Lite om våran jul
Hej hopp ha det gott!!



Julen Nalkas

ÈTT INLÄGG JAG SKREV I FÖRRA VECKAN MEN GLÖMDE PUBLICERA

Ja nu var det sannerligen längesen jag skrev här!!
Mycket har hänt sen sist! Förra veckan var Elvira magsjuk stackarn!
Men nu verkar det som om vi kanske klarar oss till jul men jag ropar aldrig hej....

Igår var vi o köpte gran och inatt hade tomten varit här o klätt den, Elvira var under kvällen väldigt upprymd och frågade många gånger om vi trodde att tomten skulle komma och göra den fin...
På morgonen så tassade hon det första hon gjorde fram till granen o sen stod hon o log stort o titta länge på den, sen sa hon -tomten hade kommit o gjort den fin!
En kungsgran blev det iår för dom vanliga som var kvar var så glesa o tråkiga men den här är iallafalll stor så det räcker till =))

Fick ett meddelande från niklas imorse att han hade låg i diket med lastbilen, han hade ju klarat sig bra men lastbilen ligger där den ligger och har gjort det ett par timmar nu, får se när dom kan dra upp den, dom ska tydligen tömma den först.

Rasmus är en riktig klätterapa har vi iallafall kommit fram till, numera ligger alla barnstolar upp o ner här hemma o grinden till trappen är ständigt nere för han är supersnabb att klättra upp för den och han klarar det ju bra är ju bara när han stannar upp o ska kolla bakåt så lär han nog rulla ner...
Tjejerna har nog inte riktigt varit såna klättertjejer iallafall inte så tidigt!
Han sover oftast bara en gång om dagen nu och äter bra gör han med lite undantag ibland men det verkar ha samband med att han får tänder, han har 4 nu och en till på gång.



RSS 2.0