Förlossningen

Kom på att jag inte skrivit ner förlossningsberättelsen än, bäst att ta tag i det innan man glömmer bort.

 


Det var natten till den 12 mars som det satte igång, jag hade inte känt nåt på kvällen innan och låg o sov i godan ro (hur gott man nu sover som höggravid med en mage som en yogaboll!) Klockan 00:40 så vakna jag av utav att jag tyckte att jag fick en flytning eller nåt sånt. Jag bökade mej ur sängen och gick in på lilla toan däruppe. Väl inne på toan så hann jag inte få av mig trosorna innan det forsade ut vatten, det är sant som dom säger att man märker om vattnet går =)

Det var en väldig tur att det gick på toaletten o inte kom i sängen för lillen hade ju bajsat i det så det såg ju allt annat än fräscht ut! Jag stapplade genast tillbaka till sänge o väckte niklas som blev lite chockad för han skulle ju iväg o jobba om 3 timmar. Sen när jag väl la mig ner (bebben var ju inte fixerad och då ska man ligga ner om vattnet går så inte huvudet på bebisen klämmer åt navelsträngen) så ringde jag till förlossningen och hon sa att vi skulle komma in och kunde köra egen bil bara jag luta sätet max, att det var bajs i vattnet verka hon inte så orolig för.

När jag lagt på så satte värkarna igång ordentligt, 3 minuter mellan varje värk o dom gjorde grymt ont! Niklas hade fullt upp att städa upp på toan o slänga ihop det sista till BBväskan, ringt rikard o sandra hade han gjort oxå och dom var ute hos oss på två röda =). Vi väckte aldrig barnen för dom hade nog bara blivit ledsna, speciellt nu när det blev lite bråttom (till och med Niklas blev lite stressad när han hörde hur ont jag hade)

Bilfärden var en mardrömsfärd, värkarna hade nu en minut emellan sig och sitta i en bil när man har värkar är verkligen inget att rekommendera! Speciellt inte att köra i dom härliga guppen som var på E20 mellan Lugnås o Mariestad. Men Niklas tryckte hårt på gasen och fram kom vi, när  vi väl körde in i skövde kändes det som om den lille snart ville komma ut för värkarna blev ju bara värre o värre! 01:40 parkerade vi bilen och fick komma in till förundersökningsrummet.
En barnmorska kände på mig (satte aldrig något CTG för dom såg väl att det var dax) oj oj lilla gumman sa hon, du är öppen 10 cm så nu är det dax.

Vi fick då gå in i förlossningsrummet och allt gick här väldigt fort, jag la mig i sängen o nästan så fort vi kommit in dit så kände jag att jag ville krysta.
Niklas hann ändå få en kaffe o en bricka med saft till mig av undersköterskan men jag drack nog bara två klunkar för sen gick jag in i min egen lilla värld tror jag, andades lustgas o skrek o tryckte på och 02:24 så kom Rasmus ut till oss. Att det var en kille hade ju ingen av oss trott så det var ju verkligen en glad överaskning och stor var han ju oxå påpekade barnmorskan, oj oj då sa hon den här är nog säkert över fyra och ett halvt! Niklas har ju andra förlossningar stått uppe hos mej o hållt mej bakom ryggen och peppat mej men denna gången stod han faktiskt med filmkameran o filma när underverket kom till världen (ååh fy va vidrigt tänker ni alla nu och jag har faktiskt inte inte tänkt o visa nån filmen men jag tyckte själv att det var riktigt häftigt att se från det perspektivet, till och med niklas ångrade att han inte tittat lite mer på dom andra förlossningarna så så farligt kan det inte ha
varit ;-)  ) och inte sakna jag honom bredvid mej heller för jag var så upptagen och dessutom födde jag på sidan denna gång, de övriga har jag fött i ryggläge o då har det varit skönt att han hållt mej bakom ryggen.

Vi vägde honom ganska så direkt o vågen stannade på 4730 gram så visst var det en stor grabb!
Jag gick o duscha ganska så snabbt oxå sen fick vi ett rum att sova kvar i nere på förlossningen för att sen efter frukosten få komma upp till BB.
På BB stannade jag kvar en natt, mest för att han inte gjort någon tendens till att suga utan bara sovit konstant sen han föddes =) men vid 17tiden samma dag han föddes så vakna han och sög jättebra så det var ju inget bekymmer med ammningen men bestämde mej ändå för att stanna över natt, det är ju full rulle hemma så det kunde ju vara skönt att vila lite innan hemgång. (låg dock på en 4sal så det var ju inte sååå vilsamt.)

Ja det var historien om hur Rasmus kom till världen!
4730 gram
55 cm
38,5 i huvudomfång

Snabbt gick det iallafall så jag är bara glad att vi hann in i tid!
vattnet gick: 00:40
på förlossningen: 01:40
FÖDD: 02:24


Lekstugan

dsc00753 (MMS)

Nu är lekstugan på plats, ska bara målas och inredas.


Sover gott

dsc00748 (MMS)

Sover gott, men majken har varit vaken ett bra tag. Nu sitter hon och äter knäckebröd och kollar på lotta.


Polisen

dsc00747 (MMS)

Min poliströja som jag fått av morfar.


Morgonmys,har skrikigt större delen av nat...

dsc00731 (MMS)

Morgonmys,har skrikigt större delen av natten men nu är han lugn. Tjejerna kollar på askungen och äter knäckebröd.


Vårstädning

dsc00710 (MMS)

Vårstädning


BVC

Var ju på BVC igår med Rasmus nu är ställningen såhär:

Vikt: 5220 gram
Längd: 58,5 cm
Huvud:40,5

och på fredag är han 6 veckor.

Vi har nu sjungit för Pappa Niklas och barnen blev tokiga o ville oxå öppna paket, när dom väl fick hjälpa pappa så slogs dom med varandra.
Han blev nog nöjd med sina paket iallafall, fick strumpor, ett sytt kort av elvira och en Iphone.

SMILE

I förrgår så log rasmus för första gången, jag försökte vara snabb o fånga iallafall det andra leendet med telefonen men det var lite svårt.


I helgen har vi firat Majken med både barnkalas o släktkalas! På lördag eftermiddag så hade vi kalas med Ted, Noa och Elias + föräldrar. Skulle varit ute o lekt och ha skattjakt men det blåste ju storm så det gick inte. Fast dom var ute en stund ändå och letade efter skatten (en korg med varsin liten chipspåse, boll och såpbubblor.)


På söndagen kom släkten hit (den närmast sörjande ;) ) Hon fick många fina paket bland annat: Sackosäck, Bärbar DVD, grävmaskin till sandlådan, hello kittyklänning och en ELmotorcykel! den sistnämnda är Elviras favorit haha... Vill ni se bilder från dagen så tryck på länken till min bilddagbok här ovanför inlägget.


Idag fyller Niklas 32 år och snart ska vi gå upp och sjunga för honom. ELvira har sytt ett kort hos Berith och jag har sagt till henne att det är hemligt och att hon inte får berätta men det första hon gjorde när han kom hem från jobbet var att viska: PAPPA vet du, du får kort i paket.... sssch det är hemligt.. :) gullunge där.



Korven i ny pyjamas :)

dsc00706 (MMS)

Korven i ny pyjamas :)


Söndagskväll...

Helgen är över och nu i veckan ska barnen börja gå 15 timmar hos dagmamman 9-14, må tis fre. En månad efter förlossningen så får man ha dom ordinarie tider hos barnomsorgen om man vill och vi har väl haft det en del dagar och speciellt nu veckan som var när niklas jobbade så sent, då var dom till 16. Så nu får vi se vad vi ska hitta på eftermiddagarna framöver i väntan på att Niklas ska komma hem, hoppas vädret är bra för då kan vi ju vara mycket ute.

I lördags var vi iväg till torpet, riktigt roligt nu när vi inte varit där på flera månader!! Pappa fyllde år så vi firade honom tillsammans med övrig släkt. Vädret var ju inte så jättebra i lördags men nu idag så har det ju varit jättefint!

Jag, Rikard o Rasmus åkte till loppisen i tidan efter att gustav o oskar varit här hemma o lekt. Tjejerna var hemma med Pappa o bytte däck på bilen. Sen vid 17 kom sofie o magnus o tilda hit o käka grillat, det var gott!


Elvira smaskar klubba på torpet (Klicka på bilden)



Softar på sin Lekfilt, vår lilla prickigkorv...



Majken sover räv i sackosäcken, (klicka på bilden)


Påskdagen

Nu är det lugn o ro i stugan här och snart läggdax för mej o niklas med klockan är ju tio så vi är ju nästan uppe på övertid! Igår hade vi en trevlig eftermiddag/kväll hos Kjell o Bettan, fick god mat och en fin påskkorg med mycket smått o gott i.

Idag kom Mormor hit en sväng på förmiddag med påskpåsar till barnen, flickorna fick lite blandat med saker från popcorn till fleecefilt. Rasmus fick en liten polisbody :)

Klockan 16 invaderades porsagården av släkten och grillen tändes, var fullt med folk och god mat när den väl blev klar. Rasmus sov hela eftermiddagen men han hade varit vaken o skrikit hela förmiddagen så det var välbehövligt. Klockan 19 så slocknade både Majken och Elvira samtidigt i soffan framför pongofilmen.

Gonatt på er!



Rasmus hos gammelmormor Märta


PÅSKAFTON

Glad påsk i stugorna!
Nu sitter vi vid frukostbordet o jag har smäckt i mig 5 rån med marmelad o ost (har köpt apelsinmarmelad som vi typ aldrig har hemma så det var mumsigt).
Elvira åkte igår hem till farmor o farfar för att sova där ensammen utan sina småsyskon, roligt för henne att få vara lite stor och ha farmor o farfar för sig själv, kan tänka mej att det var full rulle där med dataspel o lek hela dagen.

Idag ska vi oxå åka dit för o käka påskmiddag men först ska vi in till stan o handla till grillningen som vi ska göra med mina päron och släkt imorron, hoppas dom har grillkol på oxen.

Igår så åkte ju som sagt Elvira vid 13 så resten av dagen hade vi mys med Majken o Rasmus, tog en promenad hem till Maria o hämta lite kläder som hon rensat ur till rasmus och Majken tjata friskt hela vägen. Sen åt hon lite kvällsmat o däckade redan strax efter 18 så det blev en lugn kväll här hemma, vi kika på talang och solsidan som är grymt roligt =).




Påsken förra året!


Påskärringsdagen

Nu är det torsdag o Niklas har jobbat i veckan, har väl funkat bra för flickorna har ju varit halva dagen hos dagmamman men eftermiddagarna så är det full rulle här hemma. Igår var carolina,jon och lilla saga här, dom kom vid 17 och åkte inte förrän vid 21 så det var ju superskönt att få lite hjälp med barnen medans man skötte matlagning o lite annat.
Niklas kom ju inte hem från jobbet förrän halv åtta så det gick ju smidigare att lägga flickorna när jon kunde ha hand om lille rasmus här nere.

Idag är det skärtorsdag och barnen skulle vara påskkärringar på lokalen, dom var så fina så och hade påskat för äldreboendet och en dagmamma som slutat jobba.
Klockan 14 hämta jag dom och så kom Amanda (grannen) hit och så målade vi
påskteckningar och sen gick dom bort till vår andra granne o påskade.
så en hel del godis har det ätits här idag kan man säga och jag gissar på att det kommer fortsätta i den riktningen hela helgen!

Rasmus och jag var in till stan o köpte påskgodis till dagmammans påskägg och ifall det skulle komma några påskärringar hit o ringa på men det har det inte gjort. Sen var vi på BVC o vägde oss och han är ju inte någon snabbis på o gå upp, nu hade han gått upp 60 gram på en vecka o det är väl inte så mycket att hurra för men han såg ut att följa sin kurva än så länge iallafall.  4640 vägde han och 55,5 cm lång.

Imorgon ska Elvira iväg till farmor o farfar och där är tilda oxå så dom får väl ha en mysdag.

Nu ska jag snart lägga mej tror jag är väldigt trötter idag!!


GLAD PÅSK


RSS 2.0