bäckenvecka

Hej hopp!
Nu har jag gjort min bäckenvecka för sommaren och på morgonen idag var Elvira med o hjälpte till.
Hon var jätteduktig och klarade av flera sysslor, sopade, fyldle på värmeljus,
hissa flaggor, bar dynor.
Hon tyckte det var riktigt roligt och när Pappa o syskonen kom så fick hon ta betalt i kassan och det var ju oxå stort ;)



Rasmus har verkligen börjat försöka prata här hemma, kan härma ord bra och börjar snappa upp ordentligt men pratar ju "bebisspråk" än så länge =)
Han är oftast glad och nöjd och numera så behöver han inte äta riktigt varje natt och det är skönt. Dom andra barnen har ju aldrig ätit välling såhär länge men Rasmus äter ju innan han somnar och oftast en gång på natten oxå.
Visst skulle vi säkert kunna söva om honom utan det till sist men det är direkt ingen av oss som har någon energi till att gå o vyssja på natten.

Just nu så är Haley och Casper här och leker, skönt för då har barnen och göra och springer inte efter oss hela tiden. Rasmus är gärna med dom större barnen och såg för skön ut förut när han var med på discodansen med dom andra =).

I torsdags var jag o Niklas på bio. Vi började med lite indisk mat på king fischer och sen tog vi en snabb kaffe på mumma.
Efter det blev det sista delen av harry potter som var helt okej men jag hade ju läst boken så jag visste ju redan hur det sluta.
Rasmus sov hos farmor och farfar och tjejerna hos mormor men mormor ringde på dagen och hade magsjuka så vi fick jaga någon annan barnvakt och det sluta med att dom sov över hos Tilda och det var dom ju inte direkt ledsna över ;)

1 vecka har jag kvar på semestern nu och Niklas ska nog jobba lite extra denna vecka så händer nog inte så mycket här hemma. Har ni vägarna förbi så kika in o säg hej!


Sommarrapportering

Nu är det dax att få ner några rader igen.

Sommaren är ju här och just nu sitter jag o de två minsta och kollar på Lotta, solen skiner ute hoppas den är framme hela dagen för igår regnade det lagom till vi skulle grilla så där stod jag i bikini med paraply över grillen.

Sen sist har det hänt en del, Elvira har fyllt fem år, tänk att hon har funnits här så länge hos oss jaaa iofs minns jag ju inte hur det var innan hon fanns heller, vilket tråkigt o lugnt o skönt liv det måste  varit ;)

Både jag o Niklas är väl inne i en lite tröttare period, barnen tar på krafterna och deras temprament och humör går ju i perioder upp o ner och just nu så är väl alla tre barnen inne i en ganska intensiv period med gnäll, skrik, höga ljud och trots tycker inte man gör så mycket annat än skäller på dom.
och DÄRAV att jag inte orkar blogga så mycket just nu använder tiden till annat istället.

Elvira firade sin födelsedag med släkten och så fick hon en bunt med roliga paket bland annat en hel del sommarkläder, cykel, cykelhjälm, frisörset och en digitalkamera. Av oss fick hon ett nintendo DS som vi köpte begagnat.

Då Elvira fyllde år hade det varit en tid med mycket sjukhusbesök, Majken hade jätteont i magen en tid och vi var inne några gånger på akuten, sista gången fick hon ett klyx och det gjorde äntligen susen. Men efter en vecka var det Elviras tur att skrika som om hela jorden gick under av magont. Alltid svårt att definera barnskrik, hur allvarligt är det egentligen?? Men natten som jag o ett tjejgäng hade fruhippa för Thina så sov Niklas hos Farmor och farfar och åkte in med Elvira som bara skrek o skrek. Hon fick oxå ett klyx och kanske hjälpte det lite för efter nån dag så lugna det sig iallfall.
Men efter några dagar så blev det sjukhusbesök igen för Elvira fått halsfluss och hennes barnkalas fick skjutas på framtiden.

Nåja Elvira fick pennicillin och tordagen innan midsommarafton så begav vi oss iväg till Vimmerby där vi med Torbjörn, Kristin, ELias och Elvin hyrt ett hus i 4 dagar.
Vi gick på astrid lindgrens värld i två dagar och det var lika bra som förut när vi varit där, barnen har jättekul och skådespelarna är så duktiga!
Dag 2 skulle vi börja med att kolla på den nya mattisborgen som dom byggt för 55 miljoner!
Skådespelet började och när det åskade skulle det slå ned och borgen glida isär.
Det smällde en del smällare vid borgen för effektens skull men det tog eld på riktigt och innan personalen fått fram flera brandsläckare så var det rejäla lågor. Lagom när vi började bege oss därifrån eftersom det såg ut som hela borgen skulle stå i lågor snart så fick dom kontroll över det och det släcktes.
Skådespelarna som verkligen aldrig lämnar sina roller tog med oss alla ut i skogen istället för röken som kom var väl inte den nyttigaste.
Härliga 4 dagar blev det iallafall och barnen skötte sig någorlunda bra under semestertrippen =)

Vi kom hem på söndagen och på måndagen så var det dax för jobb för mig, åkte på semesterresa med min brukare och var i norrköping/kolmården mån-tors, det var årets varmaste dagar och en svettupplevelse att vandra runt på kolmården! =)
Här hemma så var ungarna och Niklas vid sjön varje dag till deras stora glädje.

Rasmus börjar ju bli stor nu, han är lite senare med pratet än vad Majken var men han börjar prata lite eller ja, han har ju sitt egna språk men man börjar förstå litegrann.
Stänga: däng, betyder även slänga
Varm: am
Mamma o Pappa: mamma
Så: tå
Han går ofta runt o pillar o grejar med saker och så säger han "då" (så).
Temperament har han precis som sina systrar iallafall.


såhär har han börjat se ut då han är lite blyg/sur bland nytt folk.


Kanske får till ett till inlägg ikväll, är ju en del att skriva nu när jag inte gjort det på ett tag.


RSS 2.0