Det blev en dag på stranden....







Idag har jag o barnen varit en sväng in till öppna förskolan på bäcken på förmiddagen, var runt 50 barn där denna vecka oxå, helt otroligt så populärt det blivit! =)
Niklas var hemma och började måla altanen, han hann en liten bit innan solen började ligga på.
Efter bäcken åkte vi till leksaksaffären o inhandlade håvar och lite badleksaker till sjön och på eftermiddagen åkte vi iväg o spenderade några timmar i jutaviken, jätteskönt och barnen tycker det är kul att springa i vattnet! Vi hade med en engångsgrill o grillade lite korvar till kvällsmat oxå men barnen hade knappt ro att äta ;)


forr.se

Tjolahopp, Ni har väl varit i affären FÖRR i skövde, finns ju mycket superfina saker där och nu är jag med o tävlar om en filt därifrån, får hoppas på att turen står på min sida =)

WWW.FORR.SE


Rasmus har badat och då ville tjejerna oxå...

dsc00867 (MMS)

Rasmus har badat och då ville tjejerna oxå hoppa i.


Midsommarafton och jobbnatt

OBS! Tryck på länken här över inlägget som det står min bilddagbok på så ser ni kort från våran danmarksresa, börjar på datumet den 14 juni! OBS!


Majken leker med båtbanan vi byggde ihop idag


Midsommarafton och fint väder, det var inte igår minsann... dock blåste det lite för mycket hemma hos oss så det sluta med att vi tog jordgubbarna inne.

Nåja vad har hänt sen sist jag skrev, rätt mycket minsann tror jag.

Förra veckan var vi i danmark på semester en vecka. Vi åkte måndagen tillsammans med farmor och farfar, bilresan till göteborg gick jättebra o vi behövde inte stanna en enda gång fast tjejerna inte sov nåt på vägen dit. Att åka stor båt var ju jättespännande och dom var både högt o lågt, vi käka frukostbrunch och sen var det lek i lekrummet för hela slanten.
När vi kom till danmark letade vi oss fram till vårt semesterhus som var stort o bra! 4 sovrum och två jättestora allrum var det, + ett sovrum nere i källaren.

Tisdagen var inte så lyckad, vi hade ingen direkt  plan på vart vi skulle åka utan körde runt lite o bestämde oss sen för att åka till aalborg för att gå på zoo, men vädret var kallt o blåsigt så på vägen dit ändra vi oss o sa att vi skulle åka till ett lekobusland istället. Farmor o farfar åkte på annat då. När vi väl kom fram efter att åkt bil jättelänge så var det stängt!! usch o fy vilken miss. Nåja det blev några mil gjorda den dagen men vi vände tillbaka till semesterhuset efter ett litet stopp i nibe där vi köpte glass o lät barnen springa av sig lite.

På tisdagsnatten anlände, Mormor o Morfar, Barbro, Kent och Roland. Tjejerna blev så glada när dom upptäckte att mormor  o morfar sov i rummet bredvid när dom vaknade.
Vi åkte på onsdagen till jesperhus blomsterpark, var lite tidigt på säsongen för att se all blomsterprakt men barnen var ju ändå bara intresserade av dom karuseller som fanns. Fanns bilar där man gasade o körde själv på en bana o det tyckte Elvira var jätteroligt.
Vi åkte oxå en båttur, jag o niklas tyckte den såg fridfull ut men när vi åkt en bit med barna så körde den in i en grotta som var kolmörk och så tändes det lampor över sjörövare lite då o då, egentligen inte otäck men för mina små tjejer så var det läskigt och dom ville ut! Elvira sa inget under hela tiden o jag försökte prata glatt o säga att -oj oj titta där en liten sjörövare minsann, den såg ju rolig ut! ;)
När vi körde ut satt hon o höll krampaktigt i ratten och skakade hela hon, stackars lite tjej!!!
Men hon fick inga mardrömmar på natten iallafall som jag trodde, dock prata hon om det många gånger under dagen.

Resten av veckan hitta vi på lite allt möjligt, vädret var ju inte på topp men det gick bra ändå. Vi plocka lite snäckor på stranden som barnen skulle ha med sig till dagmamman och så var vi i ålborg på ett tivoli o barnen gillade verkligen att åka karuseller så det blir nog en tur till liseberg senare i sommar.

Idag är det ju midsommarafton och vi var i Hassle med övriga klanen Wallenstein. Tjejerna dansade runt stången med mig och sen shoppade jag loss på lotterna, en tacolåda vann jag minsann!
Rasmus har inte varit nöjd alls idag o inte natten till idag heller.... stackars liten skriker hele tiden.
Torbjörn o kristin med bihang hängde med oss hem o grilla lite mat o fira midsommar i blåsten.

Nu sitter jag på jobbet o klockan är snart 3 på natta, var en del sjukt så dom ringde in mej (men jag fick bra betalt så det fick väl gå bra då ;) ) FÅr se om jag håller mig vaken resterande timmar med, får snart resa mej o städa lite tror jag så jag inte somnar här i soffan =)

Ha det gott allihopa o trevlig midsommar på er!!


fika i hassle


Farfar vann en rasmus nalle åt mig, eller ...

dsc00853 (MMS)

Farfar vann en rasmus nalle åt mig, eller rasmus klump heter det här i danmark. Vi är nu på tivoli i ålborg. :)


Lillebror slog på stort här ikväll....

dsc00851 (MMS)

Lillebror slog på stort här ikväll....


Vinnare:

HELA 8 stycken var ju med i tävlingen och jag använde nu ikväll sidan: random.org för att välja ut en vinnare (man fyller i antal så slumpar den fram ett nummer)
Och vinnaren blev!!!:

CAMILLA 


TÄVLING

Jaha det är ju så populärt med tävlingar i bloggar och kanhända jag lockar fler av er att skriva nåt i kommentaren för i veckan har 40 pers varit här o läst men inte vet jag vilka det är! =)

Nåja ni har chans att vinna:

Valfri bok! (nåja inte helt valfritt) ni får välja på dom här tre böckerna:

Den jag ville ha av Sheila O´flanagan

 Kråkes djur av Marie Bosson Rydell

sommardöden av  mons kallentoft

Alla böckerna är helt nya och ni tävlar genom att kommentera här och skriva vilken bok ni föredrar sen fyller ni oxå i erat namn och mailadress eller bloggadress så jag har något sätt att kontakta er på.

Tävlingen avslutas på lördag 12 juni klockan 18.00

LYCKA TILL!!

Onsdag

Klockan är tio över 8 och jag o barnen sitter o glor på askungen. Jag har druckit två koppar kaffe så nu är jag lite mer vaken än för en halvtimme sen. Alla barna och jag låg o trängdes i våran säng sen tidig morgon och jag har inte sovit alls mycket. Innan det har jag haft en rasmus som legat o småsnuttat hela natta för att mamma inte orka upp o göra ersättning så jag får väl skylla mig själv ;)

Loggade in på skatteverket o både jag o niklas får bra med pengar tillbaka, skönt det för det var rätt rensat på kontona till vi skulle åka till danmark nästa vecka. Som synd är så verkar det som om det blir regn o mulet hela veckan vi ska dit :( men jag hoppas det hinner ändra sig!

Igår så var barnens dagmamma Berith här med alla barnen och så hade vi lite kalas för Elvira. Barnen lekte o lekte och hade knappt tid för avbrott med tårta och grillat. Efter tårtan gick dom på skattjakt ute iallafall och Haley hittade den foliebeklädda lådan med små påsar till var och en. Var popcorn i och så fick tjejerna spännen till håret och killarna en bil (oooooh nej inget könsindelat alls!!!) ;)
Sen grilla vi iallafall kött o korv och gjorde pommes till det. Smakade fint det.

Idag ska jag på efterkontroll på MVC och så blir det en sväng till kappahl för jag behöver nån mer skjorta eller nåt sånt. Barnen ska vara lite hos mormor under tiden vi är på MVC.




Hoppas jag vinner denna tävling! =)



”Jag tävlar om en Goodiebag för hela familjen värd minst 10.000 kr hos Carolina – var med och tävla du också”

*Barnkalaset sponrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Buffis Barnkläder sponsrar med ett Presentkort på 200 kr!
*Carolines Smyckeskrin sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*DarlingExpress sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*GladaGrodan sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!
*LasseLasseLiten sponsrar med ett Presentkort på 300 kr!
*Memories for life sponsrar med en värdecheck på 1000 kr!
*Supergrafik sponsrar med ett Presentkort på 250 kr!

*Bambino Mam sponsrar med Picnic-box, bestickset och vattenflaska!
*Barntyger sponsrar med en stor väska Tiny Zoo från Mairo!
*Bioform sponsrar med ett förkylningspaket till hemapoteket!
*Body and Spirit sponsrar med en påse granatäppelkärnor!
*Canvastavlan.se sponsrar med en valfri canvas värd 600 kr!
*Ekokul sponsrar med en Happy Mais mellanbox!
*Ekoleko sponsrar med ett ecokit, en dinosaurie!
*Johanna Form & Design sponsrar med body & mössa från sin Babyface-kollektion, samt kort med kuvert!
*Kalasform sponsrar med bakformar!
*Karin Herzog sponsrar med en Silhouettekräm!
*Kiddoz sponsrar med en barnvagnsmobil (max 8 bokstäver)!
*myHeart.se sponsrar med 52 romantiska veckor!
*MyOwnStyle sponsrar med ett halsband från MarMalaid!
*Nallebudet sponsrar med ett Nallebud värt 150 kr!
*Namnnappen sponsrar med ett paket valfria namnnappar!
*Natusan sponsrar med nya First Touch-serien!
*Onetex sponsrar med ett Nalle Puh påslakanset för spjälsäng!
*Pappaprylar sponsrar med en valfri Walltastic, 3D-tapet!
*Sagolikt sponsrar med en bok!
*Sakfabriken sponsrar med ett säkerhetsbälte för barn i kundvagn!
*Spöket Laban sponsrar med ett Spöket Laban-tält!
*StudioNele sponsrar med ett valfritt ”Love is easy”-tryck (21×30 cm)
*Willvin sponsrar med en valfri skötväska OCH en Willvin MultiDad!
*Önskefoto sponsrar med ett valfritt gosedjur med personligt foto!


MOJJE

Idag drog vi till axvall för att se när mojje uppträdde på festivalen där.
Barnen var jättespända över att få träffa mojje och jag försöket förklara att man kanske inte får prata med mojje utan bara titta när han sjunger, men dom verka nöjda med det oxå. Jag o tjejerna satt nära scenen och dom sjöng med o klappade förtjust för dom kunde ju alla låtarna och det var ju "på riktigt mojje" som Elvira sa.
När konserten var slut så gick vi fram för att köpa en skiva, Elvira hade lite svårt att förstå det där med kösystem så hon valsa in till honom för hon skulle ju till mojje ;)... Nåja vi kom fram och lyckan var ju gjord när dom fick ta ett kort med honom och Elvira berättade hur duktig HON var som kunde alla hans sånger, hahaha...

Sofie, Magnus och Tilda var oxå med och efter Mojje gick vi runt o kolla lite på utställarna. Barnen åkte karusell o skrattade som bara den för den snurra ju superfort. När vi tröttnat på festivalen åkte vi hem till oss o grillla kött som vi köpt med oss. (Elvira vann förresten en kasse med produkter från Änglamark!)

Här ser ni bildbeviset:



och här ett kort från karusellåkningen:


4årskalas

Har haft en härlig dag när vi har firat Elvira.
På förmiddagen kom familjen Lidskog och familjen Hurtig hit och drack förmiddaskaffe och käka tårta ute i solen med oss!
Sen efter lunch kom Ted, Noa, Elvin och Elias hit med sina föräldrar och fikade lite innan vi alla tände grillen, rejält med kött grilla vi och till det en bulgursallad o en pastasallad. Gustav och Oskar dök oxå upp lagom till vi skulle äta.
Dagen förflöt bra (bara nån smärre incident med ett bortsprunget barn o diskmedelskaos i husvagnen ;) )

TACK ALLA för att ni gjorde dagen så mysig, Elvira var helnöjd med sina besök och sina paket idag!

(klicka upp bilderna)
4årskalaset i bilder!


Blåser ljusen på askungen/jordgubbstårtan

 
Tårtbordet

 
Saga och tokLovisa


Saga med sin mamma Carolina

 
Öppnat paket från Ted o Noa, Majken på bollen

 
Majken matar Ted med tårta. Noa o Rasmus har likadan tröja =)


Elias o Kristin


Rasmus nattuggla idag...

Nu är klockan 22.30 och rasmus vakna precis, han har sovit större delen av eftermiddagen så jag tippar på att han kommer vara vaken ett tag nu, inte så kul för mamma och pappa men just nu är han så söt o glad så man kan inte annat än att skratta o gossa med honom.

Idag har vi varit på öppna förskolan en sväng och lekt med barnen där, var för en gångs skull barn i Elviras ålder där, är ju annars ofta småbarn där men idag var Albin där och dom lekte bra ihop! (han går oxå hos dagmamma så dom ses ju i lokalen).

Efter lunch åkte vi in till stan och svängde förbi min käre moder så tjejerna fick leka med barnen där lite och efter att dom gjort det så åkte vi till ica oxen och shoppade loss på diverse förnödenheter.

Imorgon blir det stora bakaredan och niklas sätter jag på o städa för på lördag ska vi ha lite kalas för Elvira, blir mest våra vänner som kommer, släkten tar vi nästa helg.
Så känner ni för lite tårta så är det bara att titta förbi nån gång under lördag =)

Här kommer ett nytaget foto på rasmus, bara 3 minuter gammalt ;)



Slappis



Elvira satt så nöjt i solen o käka på ett äpple medans jag klippte gräset. Sen vände jag på mej och såg att hon visst somnat där, barmhärtiga som vi är så bar vi in henne till soffan istället, känns inte som det bästa stället att sova på, mitt på vägen o rätt i solen =)


RSS 2.0